Over ons

foto: Dida Mulder

Over ons

Het kwartet


Gedreven en ambitieus, oftewel gepassioneerd! Zo zou je de vier saxofonisten van het Artex Quartet het beste kunnen omschrijven. Met de liefde voor alle mogelijkheden van de kamermuziek zijn ze samengekomen om op het hoogste niveau te musiceren.


Artex beweegt zich voort als een kameleon door de muziek, of het nou gaat om serene, romantische klanken, vervreemdende improvisaties of rauwe, schurende beats. Beperkingen zijn verrijkende uitdagingen voor dit veelzijdige saxofoonkwartet. De kwartetleden hebben gestudeerd aan conservatoria van Amsterdam, Utrecht en hebben workshops en masterclasses gevolgd over de hele wereld.

Christiaan van der Weij – sopraansaxofoon


Christiaan heeft gestudeerd in Utrecht en Amsterdam bij Johan van der Linden en Arno Bornkamp. Op verschillende concoursen won hij eerste prijzen, waaronder het Prinses Christina Concours en Wereld Muziekconcours te Kerkrade.

Christiaan remplaceert bij verschillende Nederlandse orkesten, zoals het Promenade orkest en het Rotterdam Philharmonisch Orkest. Christiaan houdt van de intieme sfeer van kamermuziek en speelt naast het Artex met pianiste Natalja Korobanjko, waarmee hij Duo Silencio vormt.

Els van der Weij - altsaxofoon


Els heeft aan het Utrechts Conservatorium gestudeerd bij Johan van der Linden en aan de KMH in Stockholm bij Christer Johnsson (Erasmus uitwisseling).

Ze heeft van 2013-2015 in het jongNBE gespeeld. Ze remplaceert bij het jongNBE, NBE en Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Els houdt van nieuwe en verrassende muziek en speelt naast Artex, ook nog bij Trio Nebula (saxofoon, blokfluit, slagwerk), Het Vers Ensemble en Trioles (harp, fluit, saxofoon).

Miriam Stoffelsma – tenorsaxofoon

 

Miriam heeft gestudeerd in Groningen en Utrecht bij docenten Peter Stam en Johan van der Linden.

Ze remplaceert bij verschillende orkesten, zoals het Noord Nederlands orkest, Koninklijke militaire kapel ‘Johan Willem Friso’ en het Rotterdam Philharmonisch orkest.

Ze speelt in diverse ensembles zoals het Fries- en SAKSkwartet en treedt daarnaast op als soliste. Naast haar werkzaamheden als musicus is ze als saxofoondocente werkzaam bij Kunstencentrum Atrium en de SAX-school in Leidsche Rijn.


Nina van Helvert – baritonsaxofoon


Nina studeerde saxofoon bij Jean Pennings en Johan van der Linden en in Frankrijk bij Jean-Denis Michat. Ze remplaceert in orkesten als Philharmonie Zuid nederland en Het Gelders Orkest. Maar haar hart ligt bij de kamermuziek en ze speelt naast het Artex Quartet in Fanfare van het Vuur, Orchestre Infernal, het Nederlands Saxofoon Octet en improvisatie-duo Kein Angst.

© 2016 Artex Quartet

info@artexquartet.com