Over ons

Over ons

Het kwartet


Gedreven, met passie en plezier! Zo zou je de vier saxofonisten van het Artex Quartet het beste kunnen omschrijven. Met de liefde voor alle mogelijkheden van de kamermuziek komen ze samen om op het hoogste niveau te musiceren.


Artex beweegt zich voort als een kameleon door de muziek, of het nou gaat om serene, romantische klanken, vervreemdende improvisaties of rauwe, schurende beats. Beperkingen zijn verrijkende uitdagingen voor dit veelzijdige saxofoonkwartet. De kwartetleden hebben gestudeerd aan conservatoria van Amsterdam en Utrecht en hebben workshops en masterclasses gevolgd over de hele wereld.

Christiaan van der Weij – sopraansaxofoon


Christiaan heeft gestudeerd in Utrecht en Amsterdam bij Johan van der Linden en Arno Bornkamp. Op verschillende concoursen won hij eerste prijzen, waaronder het Prinses Christina Concours en Wereld Muziekconcours te Kerkrade.

Christiaan remplaceert bij verschillende Nederlandse orkesten, zoals het Promenade orkest en het Rotterdam Philharmonisch Orkest. Christiaan houdt van de intieme sfeer van kamermuziek en speelt naast het Artex met pianiste Natalja Korobanjko, waarmee hij Duo Silencio vormt.

Sven Smeets - altsaxofoon


Sven studeerde saxofoon, zowel Bachelor als Master aan de HKU, Utrechts Conservatorium bij Johan van der Linden. Gedurende zijn studie speelde Sven in diverse ensembles, waaronder het Anemone Saxophone Quartet. Hij is als saxofoondocent werkzaam bij Kunstencentrum Nieuwe Vaart en bij diverse verenigingen.

Miriam Stoffelsma – tenorsaxofoon

 

Miriam Stoffelsma studeerde in Groningen bij Peter Stam en sloot later haar Master of Music cum laude af bij Johan van der Linden in Utrecht.

Ze is altsaxofoniste bij het Orkest van de Koninklijke Marechaussee en remplaceert daarnaast bij het Rotterdams Philharmonisch orkest, Noord Nederlands Orkest en diverse andere orkesten. Daarnaast treedt ze regelmatig op met het Nederlands Blazers Ensemble en is ze saxofoniste in saxofoonkwartet SAKS.

Naast haar werk als uitvoerend musicus is ze als saxofoondocente werkzaam bij de Saxschool in Leidsche Rijn en bij fanfare Kunst Na Arbeid in Lunteren.

Nina van Helvert – baritonsaxofoon


Nina studeerde saxofoon bij Jean Pennings in Tilburg en behaalde haar Master of Music bij Johan van der Linden in Utrecht. In Frankrijk studeerde ze aan het CNR in Lyon bij Jean-Denis Michat. Ze remplaceert in orkesten als Philharmonie Zuid nederland en Het Gelders Orkest. Maar haar hart ligt bij de kamermuziek en ze speelt naast het Artex Quartet in Fanfare van het Vuur, het Nederlands Saxofoon Octet en improvisatie-duo Kein Angst.

Ze geeft saxofoon- en ensemblelessen bij Muziekschool Ceres in Utrecht.